Nusret Gökçe, bucătarul devenit celebru pentru felul în care condimentează alimentele, are o poveste de viață impresionantă.
”Salt Bae”, așa cum este cunoscut acum, s-a născut în Turcia în anul 1983, într-o familie extrem de saracă, astfel încât Nusret Gökçea fost nevoit să renunțe la școală în clasa a șasea pentru a lucra ca ucenic de măcelar în districtul Kadıköy din Istanbul. Acesta a fost începutul.
Nusret Gökçe a lucrat gratuit, între anii 2007 și 2010, în restaurante din Argentina și Statele Unite pentru a învăța meserie de la bucătari consacrați.
Primul său restaurant Nusr-Et l-a deschis în cartierul Etiler din Istanbul. Într-o zi, cel mai bogat om din Tucia, Ferit Sahenk, a mâncat la restaurantul lui Nusret, și a fost atât de mulțumit de servire încât a investit în afacerea bucătarului. Cu ajutorul acestei finanțări, Nusret a deschis mai multe alte restaurante în Orientul Mijlociu, inclusiv în Dubai, Ankara și Doha.
După multă muncă și ambiție de a-și realiza planurile, norocul i-a surâs în carieră, Nusret Gökçe deschizându-și mai multe restaurante de lux în Grecia, SUA, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, toate aparținând filialei Nusr-Et din Turcia.
Bucătarul este urmărit de 34 de milioane de persoane pe Instagram.
Restaurantul Nusr-Et Steakhouse a devenit încă o dată un subiect fierbinte de discuţie pe reţelele de socializare, după ce un utilizator a postat o fotografie cu nota de plată pentru o masă de 14 persoane.
Potrivit Daily Mail, suma totală se ridică la peste 140.500 de lire sterline, iar o singură friptură cu foiţă de aur costă 1.030 de lire sterline. Au cheltuit o sumă astronomică doar pe vin: cinci sticle de vin roşu Petrus (74.200 de lire sterline), două sticle de vin Petrus 2009 Louis XIII (45.661 de lire sterline) şi o sticlă de vin Chateau Margaux (3.538 de lire sterline). O sticlă de bere Heineken i-a costat 12,50 de lire sterline, un cocktail negroni – 17 lire sterline şi patru pahare de virgin mojito – 41 de lire sterline. Pentru nouă sticle de apă, Salt Bae i-a taxat cu 92 de lire sterline.
Averea lui Salt Bae este estimată la 75 de milioane de dolari, conform caknowledge.com. Bucătarul deține nu mai puțin de 37 de restaurante în Europa, iar în afara continentului, numărul locațiilor de lux care-i aparțin se apropie de 200.
Nusret a scris și trei cărți de bucate, toate bucurându-se de un real succes.
Chiar dacă nu a fost căsătorit niciodată, celebrul bucatar are 13 copii din relații cu mai multe femei.